Det här låter enormt spännane och intressant:

Det här låter enormt spännande och intressant -

Kulturvetarlinjen, kandidatprogram, 180 hp


Kulturvetarlinjens kandidatprogram vid Stockholms universitet omfattar 3 års heltidsstudier, 180 hp, och ger en målinriktad humanistisk utbildning som förbereder för yrken inom kultursektorn i vid mening. Den ger stora möjligheter till valfrihet. Beroende av den kombination du väljer kan kommande arbetsuppgifter ligga inom kulturvårdande och kulturförmedlande institutioner och verksamheter av olika slag, t.ex. museer och kulturminnesvård, arkiv, förlag, eller massmedier. Kulturadministrativa uppgifter inom studieförbund, organisationer, företag och förvaltning är också en arbetsmarknad för kulturvetare, liksom forskning och utredning. Den privata sektorn (gallerier, kulturprojekt av olika slag) har öppnat nya möjligheter

Någonting för erika?
Jag har ju en liten dröm att en dag få öppna ett litet galleri på en mysig gata i stockholm, eller utomlands, och jobba mig upp så att en dag kanske bli curator också. Jag läser ju nu sam kultur som ni vet och då passar det ju nästan perfekt att läsa vidare på kulturvetarlinjen. Kan bli kan bli.

För er som inte vet och undrar här är en kort beskrivning av vad en curator är:

En curator arbetar med allt omkring en konstutställning. Kort sagt - man är en sammanhållande länk kring hela utställningen.
Som curator för en konstutställning kan man exempelvis ansvara för utställningens koncept, alltså temat eller inriktningen. Konstnären ansvarar för de faktiska konstverken i utställningen, curatorn ansvarar exempelvis för val av konstnärer, plats samt utställningens pedagogiska, ekonomiska och praktiska information.
Curatorn har kontakt med konstnärerna, och kan påverka vilka verk som ska visas, och hur de ska hängas eller presenteras. De kan ansvara för lokalens utformning och hur katalogen ska se ut. Ibland har de hand om den pedagogiska verksamheten kring utställningen, eventuella sponsoravtal och kanske marknadsföring.

Coolt va?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0