Bandsläpp 27/11

Idag släpptes det första bandsläppet inför Peace and love. Kommer inte ihåg alla men mina favoriter blev Moneybrother (som jag lugnt kommer se, för ack vad länge sen det var han besökte min kära hemstad och peace and love), Anna Ternheim och Timbuktu (blev klämd och svimmade sist timbuktu vad på peace and love så den här gången ska jag klara mig stå lagomt långt bak och röja!)
 Filosofi provet är gjort också! FASIKEN VAD SKÖNT!
Och imorgon drar jag äntligen till bollnäs och myser med min syster och hennes vänner.
CIAO!

Jag tycker inte om!

För tillfället tycker inte jag om min gaderob, med andra ord mina kläder. Det finns ingenting.
Jag vill köpa massor med nytt, men jag har inte råd för jag måste köpa julklappar och presenter. BLÄÄÄ!

Det känns som allt jag klär på mig och bär ser ut ungefär såhär:
(Från när jag felicia och zara klädde ut oss)

Ingenting matchar allt ser konstigt ut och allt är blä.

Ja och en sak, annas underbara disco fest blir i januari istället för december tråkigt, men det kan bli annat istället för jag kan ju inte inte festa förens nyår, nooep! Föressten, sminket jag har på bilden, disco (lite överdrivet kanske)? 

just another sunday.

Söndag, = imorgon är det måndag, fucking fuck.
 Idag har jag iallafall gjort nästan allting jag skulle ha gjort den här helgen. Jag har gjort klart engelskan och städat mitt rum. Så vad har jag inte gjort? Jo plockat lingonris, fy mig fy mig fy mig. Jag måste verkligen göra det på tisdag nu annars är jag körd.
I veckan har jag fler grejer jag måste göra: plugga filosofi (har prov på torsdag), göra projektarbete, träna träna träna, öva på piano, fiol och sång. gah. Kanske inte så drygt ändå? eller jo filosofin och projektarbetet är drygt.
Måste ringa triljoners triljoners hemska samtal tack vare projektarbetet. Till nummer jag inte ens har? vafaaan!
Aja Supernatural nu, hett gånger två. Ni vet nog vad jag menar.


Tänkte bara förklara:

Har inte bloggat för min dator har varit helt out of control den senaste veckan, men nu börjar det bli bättre och det är inprincip helt fixat.
Så från och med imorgon så ska jag börja blogga som vanligt igen.
Helgens händelser:
- Syrran kom hem.
- Kalas och middag på fredag.
- Tjejkväll med några av  världens härligaste tjejer hemma hos Klara 
 - Tårt ätande med mina systrar och mamma
- Lek och stoj hos Benjamin med några av sommarens människor.

Och nu sitter jag här äntligen framför min fixade käraste dator.
Imorgon ska jag försöka ta mig ut i skogen och plocka lingonris.
ja en sista sak, nästa fredag tar jag ledigt från skolan och drar till bollnäs och är där över hela helgen med min syster.

Nu ska jag sova, need to sleep you know.
SES

duktiga erika

Idag har jag varit duktig!
Nog för att jag gick upp super sent, skyller på att jag var uppe sent igår.
Men jag har iallafall städat lite och lagat mat åt mig och mamma. Jag lagat mat? Helt otroligt, nej men allvar jag gillar att laga mat men det händer inte så ofta eftersom jag har så mycket att göra jämt men ja det blev iallafall inget komplicerat idag men gott, Lax och pressad potatis med sås. SMASKENS!

Nu tittar jag på madagaskar, så skön film. Speciellt när det är engelsktal, Ross i vänner David Schwimmer ni vet han är Giraffen och som en äkta vänner fantast blir det ju superbra då.


Hade tråkigt igår, blev några bilder. Men det är inte det som är grejen med det här.
Utan grejen är att jag gillar mitt hårband som kommer från elite, fint va? (ursäkta håret och den urusla webcam-kvaliten)


Sällskapsabstinensen är borta

Sällskapsabstinensen är borta. Drog till skolan idag och fick träffa mina kära klasskamrater (tror att jag har världens bästa klass, så härliga!) efter skolan cyklade jag hem i spöregnet (men det var lugnt för jag hade regnkläder på mig känner mig så duktig, faktiskt) och fick ett samtal från K som frågade om vi skulle fika, och nu när jag är frisk så passade det ju utmärkt och jag skulle med andra ord få ännu mer sällskap än vad jag redan fått. Men innan jag skulle och fika så fick jag JÄTTE mycket mat av pappa och jag trodde att jag skulle dö, så jag fikade inget men det var lika trevligt ändå. Efter var det musikteori, underbara musikteorin och musikteorisällskapet och jag fick min promenad hem med N också. SÅ BRA! jag känner mig helt utmattad och jätte nöjd över min dag, den har varit grejt. OCh om tio minuter ska jag titta på Ocean Thirteen som får på Canal + idag, kika om ni inte sett den..

(Skoj inlägg? nja kanske inte, men jag är så glad och nöjd ändå!)

Jag hatar min dator och har sällskapsabstinens

för tillfället hatar jag min dator.
Ska be pappa att bjuda hit sin kära vän P som är inprincip kung på datorer (tror han jobbar med det eller något sånt?) så han kan fixa min dator, den är hel konstig verkligen. Jag vågade knappt sätta på den nu ikväll men hade abstinent, har bara pratat med mamma pappa, min kära mentor C och K som ville fika men jag är ju som sagt sjuk(!) idag, behöver lite mer folk. Speciellt efter jag har vandrat runt och pratat med mig själv i en vecka. Behöver lite A sällskap, undrar om hon är ledig imorgon eller om hon ska vara med sin pojk? Får helt enkelt ringa henne. Ska iallafall till skolan imorgon och sen på musikteori, gillar verkligen mitt musikteorisällskap som jag tillbringade sommaren med i ett musikrum. Kanske ska sällskapa hem med N imorgon efter musikteorin, det är alltid lika trevligt? och nu när jag känner mig nästan helt återställd och behöver sällskap kan det inte bli mer än perfekt.
Jag vill ha imorgon Fredag, sällskap, människor, vänner, ovänner, bara FOLK!

Måste bara säga:

Måste baa säga att jag mår mycket bättre idag. Till och med nog kanske redo för skola imorgon. Febern har sjunkit huvudvärken är inte lika illa, svullnaden runt ögonen har försvunnit nästan helt, halsonda är mindre och jag är inte lika snuvig. PERFEKT, vilken ändring va?

Min kompis under dagarna:

Våran söta lilla Amor, föressten har inte skrivit så mycket om hur det går och så med hunden. Det går jätte bra och jag tror att han trivs riktigt bra också. Och han är så energisk och är uppe i varv nästan hela tiden, ja tills att han blir jätte trött och ligger och sover i ens knä eller bredvid en i sängen. Så söt!

Det här låter enormt spännane och intressant:

Det här låter enormt spännande och intressant -

Kulturvetarlinjen, kandidatprogram, 180 hp


Kulturvetarlinjens kandidatprogram vid Stockholms universitet omfattar 3 års heltidsstudier, 180 hp, och ger en målinriktad humanistisk utbildning som förbereder för yrken inom kultursektorn i vid mening. Den ger stora möjligheter till valfrihet. Beroende av den kombination du väljer kan kommande arbetsuppgifter ligga inom kulturvårdande och kulturförmedlande institutioner och verksamheter av olika slag, t.ex. museer och kulturminnesvård, arkiv, förlag, eller massmedier. Kulturadministrativa uppgifter inom studieförbund, organisationer, företag och förvaltning är också en arbetsmarknad för kulturvetare, liksom forskning och utredning. Den privata sektorn (gallerier, kulturprojekt av olika slag) har öppnat nya möjligheter

Någonting för erika?
Jag har ju en liten dröm att en dag få öppna ett litet galleri på en mysig gata i stockholm, eller utomlands, och jobba mig upp så att en dag kanske bli curator också. Jag läser ju nu sam kultur som ni vet och då passar det ju nästan perfekt att läsa vidare på kulturvetarlinjen. Kan bli kan bli.

För er som inte vet och undrar här är en kort beskrivning av vad en curator är:

En curator arbetar med allt omkring en konstutställning. Kort sagt - man är en sammanhållande länk kring hela utställningen.
Som curator för en konstutställning kan man exempelvis ansvara för utställningens koncept, alltså temat eller inriktningen. Konstnären ansvarar för de faktiska konstverken i utställningen, curatorn ansvarar exempelvis för val av konstnärer, plats samt utställningens pedagogiska, ekonomiska och praktiska information.
Curatorn har kontakt med konstnärerna, och kan påverka vilka verk som ska visas, och hur de ska hängas eller presenteras. De kan ansvara för lokalens utformning och hur katalogen ska se ut. Ibland har de hand om den pedagogiska verksamheten kring utställningen, eventuella sponsoravtal och kanske marknadsföring.

Coolt va?


tänk om man vore frisk..

tänk om man skulle vara frisk och klä upp sig och gå på en riktigt, ja precis RIKTIGT trevlig hemmafest, kanske en maskerad? så man får klä sig annorlunda och över gränsen, bara riktigt häftigt och riktigt snyggt.
Jag längtar därför till annas 18 års fest. Temat? (Japp hon ska ha ett tema) DISCO! det kommer nog bli riktigt skoj, och jag kan tänka mig att halva nöjet sitter i att fixa sig. Tänk er själva? Paljettklänning (ska nog sy en egen så ingen har en likadan), riktigt, riktigt lockigt hår, snyggt överdrivet sminkat och höga riktigt höga snygga klackar. Men annas fest är inte  förens i december och nu är det november och jag blir inte bättre utan jag blir bara sämre. Det suger

För att bli inspirerad och glad så tittar vi på några vackra bilder:


 Gemma Ward in Vogue


Freja Beha Erichsen, Photo's by Paolo Roversi


Sasha Pivovarova, Photo´s by Hedi Slimane
Den här bilden gillar jag. Hon ser lite halvt spårad ut, röker, skit snygga klänningar.
Ja det ser helt enkelt ut  som att hon är på fest och har riktigt skoj.


Sjuk och utan inspiration

Jag är sjuk och har verkligen ingen inspiration att komma med.
Ingenting känns det som, jag tänker och letar men kommer inte riktigt något som känns som att jag kan sätta mig ner och skriva och stå för. Samma känsla igår och i lördags, vilket var anledningen till mina enormt tråkiga inlägg. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Ska ändra på det iallafall.
Kan ju iallafall säga att i mina högtalare idag så har jennifer warnes och hennes skiva the hunter.  riktigt bra musik när man är sjuk och ha på i bakgrunden när man ligger och halvsover. Gillar henne skarpt.
Nu boston tea party och tea att dricka!

farsdag

Blogg cp:ar lite grann just nu.
Det är iallafall fardag idag som ni alla vet. Pappa fick en färdig middag och efterrätt när han kom hem från jobbet av mig i år. Vi åt dock inte efterrätten efter maten för vi var så mätta, så jag borde egentligen fixa kaffe och den nu men skriver lite först. Det blev iallafall flygande jakob till mat och en krusbärspaj till efterrätt.
Fast min pappa hade glömt bort att det var farsdag idag men blev överaskad och glad ´vilket var vad jag ville att han skulle bli så.
Nu tittar vi på fab 5, så himla gulligt tafatta de är (the straight guys alltså)
Kaffe dags, ses

A View to a Kill

Hagafest igår, orkar inte skriva om det just nu.
Känner mig mer sjuk än tidigare, jag skulle inte ha gått, jag skulle inte ha gått. Fast jag kan ju inte göra någonting åt det nu, förfesten var ialalfall trevlig, det får räcka.

Nya elle är här, läsa läsa läsa! Fantastisk som vanligt.
Nu Bond, James Bond. A view to a kill

den onda förskylningen närmar sig med stormsteg.

Jaha, så börjar man bli sjuk då. Så jäkla typiskt, jag som var så pepp igår på att köpa en ny klänning och gå på hagafest (köpte iallafall biljett idag) vi får väl se hur det blir, antingen ligger jag hemma med feber och orkar inte röra mig, eller så har det enormt störda halsonda försvunnit eller iallafall lindrats lite grann och jag står på ett dansgolv med underbara väner och dansar loss som aldrig förr.  Det vore enormt roligt om det blev som det sist nämda.

Pga av att jag känner mig sjuk och hängig så har jag inte gjort någonting roligt alls idag, tog mig iallafall till skolan efter att ha tagit lite värktabletter, men det blev tametusan mig inte bättre utan det blev bara sämre, ska väl gå och ta mig en till värktablett tror jag för nu börjar det gå utför med huvudvärk och hela kittet.
Kan jag ha fått anna-sjuka kanske? Hon har nämligen varit hemma från skolan idag och hon har också ont i huvudet och halsen. Gah men nej både anna och jag SKA vara friska tills på fredag så vi båda få dansa loss och ha det lite trevligt.

NU greys!

finally!

Svenskan är gjord! finally, så himla skönt, obeskrivligt. Tydligen satt jag och linnea ribban högt också enligt resten av klassen så det måste betyda att det gick bra också? eller hur? Jag är iallafall riktigt nöjd med mig själv. Och det känns riktigt bra. Så nu ska jag njuta lite och kanske dra mig iväg på en hagafest på fredag, cocktail party och så ska jag även införskaffa mig en ny klänning (sammet, tajt, uringad rygg, billig och från gina).
Och nej nu är det inte så att jag ger mig för mycket för att ett tal gick bra, jag har även fått mens och då måste man få unna sig lite ibland.
Nu är det desperate housewives, hur sjukt är det inte att de har hoppat fram 5 år i tiden?!  visst det är lite bra och intressant, men allt har gått så fort, nästan lite för fort. Men men skit samma desperate housewives är ju ändå trots allt desperate housewives.

Nu ska jag unna mig en kaka och kika vidare.
SES

stressen börjar komma.

Stressen börjar komma, ska iväg snart och sjunga först måste jag lära mig mitt tal utantill, känner på mig att jag kommer kunna det utantill nu när jag står här för mig själv , men sen när jag kommer imorgon och ställer mig framför alla och ska prata då är allt helt borta. Är klar iallafall, dock inte med det där jäkla pm:et. DAAAMN!
Efter kören iallafall så får jag dansa, tränade ingenting under lovet förutom lite promenader men det gills inte. Så nu är det skolvecka igen och träningen börjar. (skönt) Måste hinna äta också, bra erika. planeringen är på topp som vanligt.
Lär dra nu.
SES

tjuvlyssnat.se, annas förtjänst

Tack vare min vän Anna så har jag upptäckt hemsidan tjuvlyssnat.se
och shit vad roligt det är, t.ex. de här

Buss 200 mellan Skara och Skövde

Två tjejer ~16 sitter och diskuterar.
Tjej 1: Du, jag kom på en sak.
Tjej 2: Vadå?
Tjej 1: Du vet den där visan "Ekorr'n satt i granen"? Lyssna på texten: "Ekorr'n satt i granen, skulle skala kottar, fick han höra barnen, då fick han sa bråttom, hoppa han från tallegren...
Tjej 2: Jaha?
Tjej 1: Liksom hur fan hann han byta träd mitt i sången?


Nackstabussen, Sundsvall

En tjej ~15 sitter på bussen och pratar högt i mobilen med en kompis. Samtalet handlar om en kille, som tydligen verkar vara några år äldre.
Tjejen: Jag sa åt honom att jag inte hade några pengar. Då sa han att jag kunde få en femhundring om jag städade hans lägenhet.
Kompisen svarar något.
Tjejen (argt): Ja, jag vet. Vilket svin! Vem tror han att han är?
Kompisen gör ett ännu längre utlägg.
Tjejen: Var jag är? Jag sitter på bussen på väg till hans lägenhet. Ja, jag vet. Men jag behöver ju pengarna!



Allum, Partille

En tjej och en kille, båda ~16 år, sitter på bussterminalen. Tjejen tittar i killens mobil och skrattar till.
Tjej: Jävlar vilken ful kille, vem är det?
Kille: Det är min syster.

nu få det räcka, läs själva


en liten sammanfattning

Jaha, hockey. Självklart hängde jag med i fredags och ja allt var inte så perfekt som vi trodde. Det var helt enkelt inte våran dag, men skoj hade vi ändå.
- Hockey leksand - malmö, leksand förlorar med 3-0 (fast de gjorde ett mål men de dömdes inte)
- Jag och malin blev så trötta så vi följde inte med ut på krogen.
-  Tjejerna ska ut på krogen och då finns det ingen taxi, hah! Så de var tvugna att gå till stan
- De kommer fram och så är krogen stängd
- Vi ska åka med 11.10 tåget hem. kommer fram till tågstationen efter att ha gått dit, vad händer då? jo tåget går självklart inte. Och nej vi hade inte tittat fel utan det var bara så att tåget gick inte 1/11! förstår ni den dagen vi ska åka hem och det går inte, så vi var tvugna att vänta till 12.35, det sög.
Sen kom vi till borlänge och då går inte min och matildas buss förens en halv timme senare. Men men trots allt detta så hade vi riktigt roligt och mysigt tillsammans. Jag gillar verkligen dessa tjejer! :)

Igår hade jag en riktigt lugn kväll med mamma och tittade på lite james bond, (en gammal såklart, gillar inte de nya för mycket pang pang och för lite james bond)

Nu visas det repriser för fulla muggar och jag kollar på de som jag har missat.
SES


RSS 2.0